8 най-добри плъгина за афилиейт маркетинг, които ще подобрят ефективността на вашия WordPress сайт

8 WordPress плъгина за успешен афилиейт маркетинг

Ако сте инвестирали усилия и време в изработка на WordPress сайт , разбираемо да искате да го монетизирате и да извличате печалба от него.

WordPress предлага множество възможности за монетизация за вашия сайт или блог, което е една от основните причини да го обичаме.

Една от най-популярните стратегии за монетизация в последните години е афилиейт маркетинг, този вид маркетинг представлява популяризирането на продуктите и услугите на други търговци, брандове или рекламодатели, в замяна на комисионна.

Афилиейт маркетинга е надежден начин за изкарване на допълнителни приходи, който е особено популярен сред блогърите и копирайтърите.

За да стартирате афилиейт сайт, можете да използвате плъгини за афилиейт маркетинг, които може да намерите в директорията с плъгини за WordPress

Чрез подходящите афилиейт инструменти, ще можете да интегрирате афилиейт линкове и продукти директно във вашия сайт, както и да проследявате комисионните ви приходи от продажби, които са генерирани чрез вашите препратки.

Какво е афилиейт маркетинг?

Какво е афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингa представлява метод за популяризиране на продукти и услуги на други търговци, брандове или рекламодатели, от които получавате комисионна от продажбите на клиентите, които са отишли на сайта на рекламодателя, чрез препратка от вашия сайт или профил в социалните мрежи.

За да генерирате комисионни от партньорски програми, трябва просто да добавите реферални връзки към своето съдържание, което ще позволи проследяване на източника на продажбата на партньорския продукт.

Всеки път, когато някой кликне върху вашата връзка и направи покупка, вие получавате комисионна.

Комисионните могат да бъдат предварително фиксирани, или процент от продажбите, които са генерирани чрез вашия линк.

Ако желаете да печелите от афилиейт маркетинг, чрез вашия уеб сайт, можете да се регистрирате в някоя от множеството афилиейт програми които се предлагат в наши дни.

След като се регистрирате в афилиейт програма, трябва добавете афилиейт връзките във вашето съдържание, за започнете да печелите комисионни, когато някой кликне върху връзката със специален параметър и направи покупка.

Видове афилиейт програми

Има няколко различни типа афилиейт програми, които може да изберете, за да се включите в тази форма на маркетинг, в зависимост от вашите цели и нужди.

 1. Pay-Per-Sale (PPS) е една от най-широко използваните форми на афилиейт маркетинг. При тази програма, партньорският сайт ще получава комисионна само ако посетител, дошъл от него, осъществи покупка след като е кликнал върху банер или връзка от партньорския сайт. Този вид програма е особено популярен за онлайн магазини и други сайтове, които предлагат продукти за продажба.
 2. Pay-Per-Lead (PPL) е друг вид афилиейт програма, която позволява на партньорите да получават пари за всяко попълнено от потенциални клиенти предложение. Партньорският сайт ще получи някаква сума пари, дори и ако посетителят не е осъществил никакви покупки. Това се постига чрез плащане на партньорския сайт за всеки посетител, който е попълнил определен формуляр, с цел да се привлекат потенциални клиенти за бизнеса на партньора.
 3. Pay-Per-Click (PPC) е третият метод за генериране на доход, при който партньорският сайт получава заплащане, когато посетител кликне върху текстова връзка или банер, който води до сайта, който предлага партньорската програма.

8 WordPress плъгина за успешен афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингът е относително лесен начин за генериране на приходи, но процесът на създаване и управление на такава програма може да стане сложен и хаотичен, ако нямате нужните инструменти.

Важно е да следите внимателно всички връзки, за да се уверите, че страниците, към които препращате потенциалните клиенти, винаги са активни и достъпни.

Едно от предизвикателствата в афилиейт маркетинга е URL адресите и техните редиректи. за препращане към сайтовете на вашите партньори.

Ако разполагате с WordPress сайт и сте създали значителен брой публикации, тази задача може да се превърне в истинско предизвикателство.

Но не се обезкуражавайте! WordPress предлага множество инструменти, които могат да ви помогнат да управлявате този процес по-лесно и по-ефективно.

Избрали сме най-добрите плъгини за афилиейт маркетинг за WordPress, които гарантират нужните функционалности за стартиране и поддръжка на успешна афилиейт кампания.

Нека погледнем по-задълбочено и да разширим информацията за няколко от най-популярните плъгини за афилиейт маркетинг, от които може да се възползвате, след като сте преминали през етапите на избработка на сайт и вече имате съдържание, което да привлича нови посетители на вашия сайт

External Importer Pro

External Importer Pro е мощен плъгин за WordPress, който предлага лесно изпортиране на продукти от партньорски онлайн магазини само с няколко клика!

С помощта на External Importer Pro, може да създадете автоматично партньорски връзки към продукти от различни афилиейт сайтове, като например Profitshare, Amazon, eBay, както и от почти всеки тип онлайн магазин.

Ключови функции на External Importer Pro:

 • Импортиране на продукти: Можете да импортирате неограничен брой продукти от различни платформи, без необходимост от продуктов фийд или връзка чрез API.
 • Защита от блокиране: Плъгинът е конфигуриран да предотвратява блокирането при извличане на данни от уебсайтове.
 • Бързо създаване на афилиейт сайтове: External Importer Pro ви помага да създадете специализирани сайтове за партньорски маркетинг с помощта на WooCommerce.
 • Винаги актуални цени: Можете да зададете интервали за актуализиране на цените на продуктите. Това ви позволява да държите цените на продуктите винаги актуални.

External Importer Pro е подходящ за афилиейт сайтове от тип онлайн магазин, които предлагат партньорски продукти под формата на продуктов фийд.

 

Too Much Niche WP Plugin

Too Much Niche WP Plugin е мощен инструмент за афилиейт маркетинг, предназначен да помогне на потребителите да намерят и използват най-подходящите ключови думи за своите ниши.

Плъгинът Too Much Niche използва технология на изкуствен интелект, по-специално модела ChatGPT от OpenAI, за създаване на съдържание за сайтове, свързани с партньорски програми в определени ниши. Той анализира реални данни за продукти, като описания, спецификации, отзиви на клиенти и рейтинги, за да създаде уникално и полезно съдържание.

Целият процес, от събиране и обработка на данните до генериране на съдържание, се извършва на сървърите на плъгина. Вие няма да се тревожите за платен достъп до ChatGPT API или други неща.

Ключови функции на Too Much Niche

 • Проучване на ключови думи: Плъгинът провежда всестранно изследване на ключови думи, за да открие SEO-оптимизирани ключови думи за всеки артикул. Това гарантира, че вашето съдържание ще резонира с вашата целева аудитория.
 • Откриване на продукти с висок процент на конверсия: С използването на интеграцията с Content Egg Pro, плъгинът търси и избира актуални продукти с висок процент на конверсия от платформи като Amazon или Bol.com.
 • Създаване на съдържание: С помощта на AI технологиите от ChatGPT, плъгинът създава ангажиращи и професионално оформени статии в четири формата: обобщения на продукти, рецензии на продукти, информационни статии и ръководства с обем от 1800 до 2500 думи.
 • Форматиране на съдържанието: Чрез използването на Guttenberg и Greenshift Blocks, плъгинът осигурява визуално привлекателно и професионално форматиране на съдържанието, подобрявайки потребителското изживяване.
 • Автоматизирано публикуване на статии: Спестявате време и усилия, като плъгинът автоматично публикува всички създадени статии на вашия уебсайт.

AffiliateWP

AffiliateWP е един от водещите инструменти за създаване на афилиейт програми в WordPress сайтове.

Този плъгин предоставя не само опции за управление и проследяване на афилиейт връзките на вашия сайт, но и предоставя в реално време статистика за посещения, печалби и партньорски регистрации.

Ключови функции на AffiliateWP

 • Регистрация и управление на партньори: Плъгинът AffiliateWP ви позволява да регистрирате и управлявате партньори, които желаят да промотират вашия уебсайт. Можете да предоставите на партньорите персонализирани партньорски връзки, които те могат да споделят и да получават комисионни за всеки успешен реферал.
 • Прозрачност и проследяване на комисионни: AffiliateWP предоставя прозрачност на партньорите, като им позволява да виждат статистика и проследяват своите комисионни. Това помага да се поддържа доверие и мотивация при партньорите, защото те могат да видят колко успешни реферали са имали и колко комисионни са спечелили.
 • Различни методи за проследяване на реферали: AffiliateWP предлага различни методи за проследяване на реферали, включително проследяване посредством партньорски връзки, купони, електронна поща и дори проследяване на покупки чрез плъгини за електронна комерция като WooCommerce.
 • Настройки за комисионни и правила: С AffiliateWP можете да настроите фиксирани комисионни ставки или процентни комисионни, както и да определите различни правила и условия за партньорската програма. Можете да създавате специализирани правила за отделни продукти или услуги.
 • Изчисляване и изплащане на комисионни: Плъгинът ви предоставя удобен начин за изчисляване на комисионни и възможност за изплащане на платежи към партньорите през интегрирани платежни системи.

WP Profitshare

WP Profitshare е полезен плъгин за управление на партньорски програми на WordPress уеб сайтове, използват афилиейт програмата на Profitshare.

Ключови функции на WP Profitshare

 • Проследяване на реферали: Плъгинът предоставя надежден механизъм за проследяване на рефералите от партньорите.
 • Автоматично генериране на връзки: WP Profitshare предоставя функционалност за генериране на персонализирани партньорски връзки, които позволяват проследяване на рефералите.
 • Генериране на отчети: WP Profitshare ви позволява да анализирате данните за продажбите от партньорската програма и да генерирате отчети.

Thirsty Affiliates

Thirsty Affiliates предлага мощно и функционално управление на афилиейт връзките ви след изработка на WordPress уеб сайт.

Този плъгин ви помага да прикриете дългите връзки и ги превърне в нещо, което изглежда привлекателно.

С Thirsty Affiliates, можете лесно да добавите връзки към публикации и дори да ги автоматизирате.

Възможността за следене на ефективността на връзките и сортирането им по категории ви предоставя отличен начин да организирате афилиейт партньорите си.

Easy Affiliate

Easy Affiliate Easy предоставя интуитивен и удобен за използване интерфейс, който позволява на потребителите да управляват и проследяват техните афилиейт кампании, да генерират уникални реферални връзки и да проследяват конверсиите.

Ето някои от ключовите функции на Easy Affiliate:

 • Удобно регистриране и одобряване на партньори: Easy Affiliate предлага лесен начин за партньорите да се регистрират и изпратят заявки за участие в програмата.
 • Персонализирани партньорски връзки: Easy Affiliate предоставя функция за генериране на персонализирани партньорски връзки, които позволяват проследяване на рефералите от партньорите.
 • Функция за проследяване на реферали: Плъгинът предлага надежден и точен механизъм за проследяване на рефералите, което ви позволява да следите и записвате всички реферали на партньорите.
 • Различни методи за комисиониране: Easy Affiliate ви позволява да настроите различни методи за комисиониране, включително фиксирани суми или процент от продажбите.
 • Интеграция с платежни системи: Плъгинът е интегриран с популярни платежни системи, което ви позволява да изпращате автоматично комисионни към партньорите след успешна продажба.

Affiliate Manager

Affiliate Manager е инструмент, който помага на уебсайт собствениците да управляват и оптимизират партньорски програми.

Ключови функции на Affiliate Manager

 • Регистрация на партньори: Affiliate Manager позволява лесна регистрация на нови партньори. Той предоставя персонализирани форми за регистрация и автоматично генерира уникални идентификатори за проследяване на реферали.
 • Управление на партньорски ресурси: Affiliate Manager осигурява средства за управление на партньорските ресурси като рекламни банери, текстови линкове и други промоционални материали.
 • Проследяване на реферали и продажби: Affiliate Manager проследява всички препоръчани потребители или продажби, свързани с партньорите, и генерира доклади, които показват колко комисионни партньорите са спечелили.
 • Управление на комисионните: Affiliate Manager ще ви помогне да настроите различни методи за комисиониране, като например фиксирани суми или процент от продажбите.
 • Анализ и отчети: Affiliate Manager предлага мощни инструменти за анализ на данните от партньорската програма.

Pretty Links

Pretty Links е плъгин за WordPress, който предоставя възможността да преобразувате дълги и сложни URL адреси в красиви и лесни за запомняне линкове.

Това позволява на потребителите да лесно споделят линкове в социалните мрежи, имейли и други места, като същевременно проследяват трафика и конверсиите.

Pretty Links предоставя статистика за всеки линк, която позволява на потребителите да проследят броя на кликовете, източника на трафика, устройството и географското местоположение на потребителите.

Този плъгин е подходящ за всички, които искат да оптимизират и управляват своя трафик и да подобрят ефективността на своите маркетинг кампании.

Заключение

Интегрирането на тези плъгини за афилиейт маркетинг във вашите WordPress сайтове значително улеснява и подобрява управлението и проследяването на вашата афилиейт програма.

Разгледайте различните инструменти и изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди, за да подобрите ефективността и да генерирате повече приходи от вашата афилиейт програма.

Автор: Petar Dimitrov

Оценете статията ни!

[Гласове: 6 Обща оценка: 5]
WordPress