Интеграцията на пазаруването на живо в WooCommerce предоставя нови възможности на търговците, които използват популярната CMS платформа за изработка на онлайн магазини с WooCommerce. Използването на WooCommerce за изработка на сайтове с WordPress  е популярен избор поради неговата лесна интеграция с WordPress и гъвкавостта му при персонализирането.

Интеграция на пазаруване на живо (Live stream shopping) в WooCommerce

В последните години пазаруването на живо (Live streaming shopping) стана изключително популярна тенденция в онлайн търговията.

Тази нова форма на търговия предлага на клиентите възможността да се включат в интерактивни покупки, докато гледат предавания на живо, в които търговците демонстрират продукти и отговарят на въпроси на живо.

WooCommerce е популярно разширение за добавяне на функционалности за онлайн пазаруване при изработка на WordPress сайтове.

Интеграцията на пазаруване на живо в WooCommerce предоставя нови възможности на търговците, които използват популярната CMS платформа за изработка на онлайн магазини.

Какво е Live streaming shopping?
Какво представлява пазаруването на живо наречено още live streaming shopping

Live shopping, или пазаруване на живо, представлява формата на онлайн пазаруване, при която търговците излъчват в реално време видео стрийм, представяйки своите продукти пред потенциалните клиенти.

Това е подобно на представянето на продуктите в традиционните телевизионни магазини, със същия акцент върху продуктите и участниците имат възможността да задават въпроси и направят покупка по време на излъчването.

Ползи от пазаруването на живо
Ползи от пазаруването на живо

Пазаруването на живо в онлайн магазин предлага няколко ползи както за търговците, така и за потребителите. Ето някои от тях:

Ползи за търговците

 • По-добра ангажираност на потребителите: Живото пазаруване осигурява възможност за пряко взаимодействие с клиентите. Търговците могат да отговарят на въпроси, да правят демонстрации на продукти и да предоставят специални оферти по време на живото излъчване, което води до по-голяма ангажираност на потребителите.
 • Повишена продажба и конверсия: Живото пазаруване предоставя възможност за директна продажба на продукти по време на излъчването. Потребителите могат да вземат решение за покупка директно по време на прякото излъчване, което води до по-висока конверсия и продажби за марката.
 • Подобрена видимост и брандинг: Живото пазаруване предоставя възможност за по-широко разпространение на бранда и продуктите му. Потребителите, които гледат излъчването, могат да споделят информацията си с други и така да увеличат видимостта на бранда.

Ползи за потребителите

 • Персонализирано преживяване: Живото пазаруване дава възможност на потребителите да видят продуктите в действие и да получат персонализирани демонстрации и съвети. Те могат да задават въпроси на място и да получават незабавни отговори, което ги помага да вземат по-добро и информирано решение за покупка.
 • Информативност и автентичност: Прякото излъчване в реално време прави пазаруването по-информативно и автентично. Потребителите могат да видят и да чуят всичко по време на излъчването и да получат реални реакции и препоръки от страна на експертите.
 • Емоционална връзка: Живото пазаруване създава възможност за по-силна емоционална връзка между потребителите и марките. Виждането на продуктите и говоренето с експертите в реално време помага на потребителите да се почувстват по-сигурни и доверчиви към марката.

Факти за тенденцията на пазаруването на живо
Факти за тенденцията на пазаруването на живо

Според статистиката на Statista, пазаруването на живо е нараснало с 76% от началото на пандемията COVID-19. Пазарът на live shopping се очаква да достигне стойност от 35 милиарда долара в Съединените щати до 2024 година

Източник: Statista: Livestream Commerce – stats & facts

Комбинацията от живото предаване, участие в социалните мрежи и онлайн пазаруване създава интерактивно и вълнуващо изживяване за потребителите.

Източник: Forbes: The Power Of Livestream Social Commerce

Live shopping в WooCommerce магазин чрез Live Shopping & Video plugin

0

Стъпка 1: Инсталиране на „Live Shopping & Video Streams For WooCommerce“ плъгин

 • Отидете в менюто на администратора на вашия WordPress сайт.
 • Щракнете върху „Плъгини“ и след това „Добавяне на нов“.
 • В търсачката напишете „Live Shopping & Video Streams For WooCommerce“.
 • Когато откриете плъгина, щракнете върху „Инсталиране“ и след това „Активиране“.

Стъпка 2: Конфигуриране на плъгина

 • След активиране, щракнете на „Настройки“ в менюто на администратора на WordPress.
 • Намерете опцията „Live Shopping“ и щракнете върху нея.
 • В тази секция можете да настроите различни параметри на плъгина, като изберете показателите на вашия магазин и определите настройките за видео излъчване.

Стъпка 3: Създаване на събитие за Live shopping

 • Изберете платформа или услуга за live streaming, която искате да използвате за вашия Live shopping. Някои популярни опции са YouTube Live, Facebook Live и Twitch.
 • Създайте събитие за Live shopping в избраната от вас платформа за излъчване. Това може да включва демонстрация на продукти и представяне на техните характеристики.

Стъпка 4: Вграждане на live стрийма в страницата на вашия магазин

 • Върнете се към администраторската панела на WordPress.
 • В настройките на плъгина „Live Shopping & Video Streams For WooCommerce“ намерете опцията за „Live Shop“ страница.
 • Въведете необходимата информация, за да създадете страницата на Live shop.
 • На тази страница може да вградите Live стрийма, използвайки функциите на плъгина.

Стъпка 5: Ангажиране с аудиторията по време на Live shopping

 • По време на събитието на Live shopping, взаимодействайте с вашата аудитория, използвайки чат функцията на избраната от вас платформа за стриймване.
 • Отговорете на въпроси и предоставете информация за продуктите по време на излъчването, за да подпомогнете потенциалните клиенти да вземат решение за покупка.

Препоръчително е да се обърнете към документацията и ресурсите за поддръжка, предоставени от плъгина „Live Shopping & Video Streams For WooCommerce“ за подробни указания и помощ.

Интеграция на Live Shopping с Live Shopping for WooCommerce plugin

Плъгинът Live Shopping for WooCommerce е създаден с цел да подобри онлайн пазаруването, като интегрира видео стрийминг с платформата на WooCommerce. С помощта на този плъгин можете да създадете интерактивни видео сесии, при които клиентите могат да закупят продукти директно от живия стрийм.

Чрез използването на платформата Streams.live, плъгинът ви позволява лесно да излъчвате на живо и да представяте вашите продукти на зрителите, осигурявайки по-занимателно преживяване при пазаруване. Можете да отговаряте на техните въпроси в реално време и да ги превръщате в клиенти.

Ключови функции на Live Shopping for WooCommerce

Една от ключовите функционалности на плъгина е неговата интеграция с Photon технологията за предаване на видео в реално време.

Това ви позволява да взаимодействате с клиентите в реално време и дори да поканите специален гост да се присъедини към вашите пазарни сесии, независимо от местоположението им.

С едно натискане на бутон можете да добавите продукти към сесията и да ги показвате на екрана с „Купи“ бутон.

Тази безпроблемна интеграция позволява на зрителите да правят покупки, без да напускат преживяването на живото пазаруване.

Streams.live и Live Shopping for WooCommerce
Streams.live и Live Shopping for WooCommerce плъгин за пазаруване на живо

Streams.live е платформа за излъчване на видео на живо, която предоставя възможност на магазините да представят своите продукти пред клиентите по интерактивен начин.

Чрез използването на Streams.live, магазините могат да създават видео стриймове на живо, където могат да демонстрират продуктите си, да предоставят информация за тях и да отговарят на въпросите на зрителите.

Това създава възможност за по-забавно, ангажиращо и лично преживяване на онлайн пазаруването.

Със своята интеграция с платформата на WooCommerce, Live Shopping for WooCommerce плъгинът разширява възможностите на онлайн магазините, като им позволява да предлагат на клиентите си живи сесии на пазаруване.

Този плъгин позволява на магазините да излъчват видео на живо с демонстрация на продуктите си и да позволят на клиентите да ги закупуват директно по време на сесията.

Mобилни приложения за Live shopping, които могат да се интегрират с WooCommerce

Channelize Live Shopping Host

Channelize Live Shopping Host е иновативно приложение, което предоставя възможност за организиране и провеждане на живи онлайн пазарни сесии.

Това приложение е разработено с цел да предложи потребителско изживяване, което е интерактивно и иммерсивно, съчетавайки жива трансмисия, социални медии и онлайн транзакции.

 • С Channelize Live Shopping Host, продавачите имат възможност да създават и излъчват живи предавания, където могат да показват и рекламират своите продукти на живо пред аудиторията.
 • Продуктите могат да бъдат показвани в реално време, а продавачите имат възможност да отговарят на въпроси и коментари от зрителите по време на предаването.
 • Социалните медии са интегрирани в приложението, което дава възможност на зрителите да споделят предаването, да коментират и да се включат активно в пазарната сесия.
 • Онлайн транзакциите могат да бъдат извършвани директно през приложението, което улеснява пазаруването на потребителите.

CommentSold

CommentSold е мобилно приложение, което предлага услуги за управление на електронен бизнес и продажбите през Facebook и Instagram.

То е създадено, за да помогне на онлайн магазините да увеличат обхвата си и да подобрят продажбите си, като отговарят на коментари на клиентите и използват социалните мрежи като канал за продажбите си.

CommentSold предоставя мощна, но лесна за използване платформа за управление на продажбите в реално време.

 • Приложението позволява на електронните магазини да създават директно връзки с клиентите си, като ги съобщават за наличността на нови продукти и възможностите за оферти в реално време.
 • Клиентите могат да коментират под обекти и да закупят продуктите си директно от мобилното приложение.
 • С CommentSold магазините могат да изградят лоялна клиентска база, като предлагат персонализирани промоции и следят взаимодействието на клиентите си в реално време.
 • Приложението помага на потребителите да намерят нужните продукти и да ги закупят бързо и лесно, като предлага удобства като автоматични фактури и търсене на продукти.

Съвети за успешни live shopping кампании от Агма Студио

Съвети за планиране на live shoping кампании от Agma Studio

Ето няколко съвета от нас, които ще ви помогнат да извлечете най-доброто от пазаруването на живо:

 1. Задайте ясни цели: Определете вашите цели за кампанията. Поставете си ясно определени цели, които да ви помогнат да планирате съдържанието и да измерите успеха на кампанията.
 2. Планирайте вълнуващо съдържание: Подгответе план за съдържанието, което да бъде занимателно и полезно за вашата аудитория. Включете демонстрации на продукти, поглед зад кулисите, сесии за въпроси и отговори, специални оферти и ексклузивни отстъпки, за да задържите аудиторията си ангажирана.
 3. Рекламирайте събитието: Създайте предварително предвкус като рекламирате кампанията за живо предаване. Използвайте социални медии, имейл маркетинг и вашия уебсайт, за да информирате вашата аудитория за дата, час и съдържание на предаването.
 4. Взаимодействайте със зрителите: По време на живото предаване активно се ангажирайте с вашата аудитория, като отговаряте на коментари и въпроси. Употребата на имената на зрителите и удостоверяването на техните коментари създава усещане за общност и връзка.
 5. Представете продуктите си креативно: Представете вашите продукти по иновативен и креативен начин. Покажете как могат да бъдат използвани, подчертайте техните уникални характеристики и разкажете вълнуващи истории около тях.
 6. Партнирайте си с инфлуенсъри: Сътрудничеството с инфлуенсъри може да бъде много полезно за успешното пазаруване на живо. Важно е да се направи партньорство с влиятелни личности, които имат голям брой последователи, на които може да бъде представена продуктовата кампания.
 7. Предложете ексклузивни оферти: Създайте усещане за спешност, като предлагате ограничени по време оферти и промоции ексклузивно за аудиторията на предаването. Това ще стимулира зрителите да направят покупка по време на събитието.

Заключение

В заключение, пазаруването на живо в онлайн магазини на WooCommerce предоставя много предимства както за търговците, така и за клиентите.

Използването на подходящи плъгини или платформи може да допринесе за подобряване на преживяването на клиентите и увеличаване на продажбите ви.

Автор: Petar Dimitrov

[Гласове: 14 Обща оценка: 5]
WordPressОнлайн магазини